Κατηγορία:ΔΙΑΦΟΡΑ

ΥΠΟΔΟΧΗ Ι.ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

“2019 ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 3” 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάσαμε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό μας, τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ» που πραγματοποιούνται  για 3η χρονιά, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τη Δευτέρα το απόγευμα έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου. Το Ι.Λείψανο, προερχόμενο εκ του Ι.Μητροπολιτικού  Ναού της Θ.Αναλήψεως Κατερίνης, συνόδευε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ.Γεώργιος, και ο πρωτοσύγκελος αυτού Αρχιμ.Βαρνάβας Λεοντιάδης, και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιερώνυμος, παρουσία του Περιφερειάρχου κ.Κ.Αγοραστού, του Δημάρχου κ.Α.Καλογιάννη και των  λοιπών τοπικών αρχών, του ιερού κλήρου και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια και με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου επί της οδού Βόλου μέχρι τον Ιερό μας Ναό, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής μας, των Παραδοσιακών Τμημάτων και της Χορωδίας της Ενοριακής μας Συντροφιάς καθώς και των παιδιών των Κατηχητικών μας Σχολείων και των ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών του Ι.Ναού μας.

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέστηκε η Δέηση και η Αρτοκλασία κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Ιερώνυμος καθώς και ο Μητροπολίτης κ.κ.Γεώργιος μίλησαν προς το φιλενάρετο πλήθος των πιστών επίκαιρα   και εποικοδομητικά.

Στην προσλαλιά του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την μεγάλη ευλογία να προσκομίσει στην πόλη μας τον πολύτιμο αυτό θησαυρό, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Κίτρους π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, στο ναό του οποίου φυλάσσεται το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης, ενώ συνεχάρη τον δραστήριο προϊστάμενο της ενορίας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου π. Νικηφόρο Κοντογιάννη για το πολύπλευρο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης θα παραμείνει στον Ιερό μας Ναό μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 5 Μαϊου. Ο Ι.Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7π.μ. έως τις 11μ.μ. και θα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ανάλογες Ι.Ακολουθίες.

Την Κυριακή του Θωμά 5 Μαϊου, μετά τη θ.Λειτουργία θα πραγματοποιηθή και η τελετή της προπομπής του Ι.Λειψάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ  Α.ΦΩΤΟ  Β.ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩ:

Υποδοχή του Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος

Πλήθος Λαρισαίων υποδέχθηκαν τα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης στον Άγιο Γεώργιο – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πλήθος Λαρισαίων πιστών στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

https://www.larissanet.gr/2019/04/29/i-larisa-ypodechtike-to-iero-leipsano-tis-ag-aikaterinis-fot/

0