Με τη βοήθεια του Θεού, σήμερα το πρωί Κυριακή 12 Δεκ. 2021, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, πραγματοποιήσαμε όπως κάθε χρόνο, το άναμμα του
Δέντρου των Χριστουγέννων, του Ιερού μας Ναού Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Προηγουμένως τελέστηκε η Θ.Λειτουργία όπου όλοι μας είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε το Ιερό Υπόδημα του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο αποτελεί θυσαύρισμα του Ι.Ναού μας και αμέσως μετά τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, τα μέλη της Ενοριακής μας Συντροφιάς “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”, διοργανώσαμε μια όμορφη εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, της Χορωδίας μας καθώς επίσης και των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, παίζοντας και τραγουδώντας επίκαιρα παραδοσιακά κάλαντα δίπλα στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Στη μικρή και υπαίθρια γιορτούλα συμμετείχαν και όλοι οι εκκλησιαζόμενοι Μέσα στο ηλιόλουστο χειμωνιάτικο πρωινό, οι γεμάτες χαρά και αγάπη καρδιές όλων των παρευρισκομένων δημιούργησαν μία πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα. Έτσι ζεστάθηκαν οι καρδιές μας και ευχηθήκαμε αλλήλοις ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο είναι ένα εκκλησιαστικό σύμβολο και ο στολισμός του είναι ένα παλαιό και Ορθόδοξο Έθιμο. Τα όμορφα στολίδια που τοποθετούμε στα κλαδιά του δέντρου συμβολίζουν τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, ενώ η φάτνη στη βάση του Δέντρου των Χριστουγέννων συμβολίζει τον Νέο Παράδεισο, την Εκκλησία, την Υπεραγία Θεοτόκο, μέσα στον οποίο γεννήθηκε-φύτρωσε το Νέο Φυτό, ο Ιησούς Χριστός. Στην κορυφή του τοποθετούμε πάντοτε ένα μεγάλο αστέρι, το Άστρο της Βηθλεέμ, για να γεμίσουν οι καρδιές μας με το ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, με το Φως του Χριστού που πρέπει να φωτίζει πάντα τη ζωή μας.
Το προεόρτιο Απολυτίκιο των Χριστουγέννων (Ἦχος δ’ Κατεπλάγη Ἰωσὴφ) αναφέρει: “Ἑτοιμάζου Βηθλεέμ, ἤνοικται πᾶσιν ἡ Ἐδέμ. Εὐτρεπίζου Ἐφραθᾶ, ὅτι τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, ἐν τῷ Σπηλαίῳ ἐξήνθησεν ἐκ τῆς Παρθένου· Παράδεισος καὶ γάρ, ἡ ἐκείνης γαστήρ, ἐδείχθη νοητός, ἐν ᾧ τὸ θεῖον φυτόν, ἐξ οὗ φαγόντες ζήσομεν, οὐχὶ δὲ ὡς ὁ Ἀδὰμ τεθνηξόμεθα, Χριστὸς γεννᾶται, τὴν πρὶν πεσοῦσαν, ἀναστήσων εἰκόνα”
Δέντρου των Χριστουγέννων, του Ιερού μας Ναού Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Προηγουμένως τελέστηκε η Θ.Λειτουργία όπου όλοι μας είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε το Ιερό Υπόδημα του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο αποτελεί θυσαύρισμα του Ι.Ναού μας και αμέσως μετά τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, τα μέλη της Ενοριακής μας Συντροφιάς “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”, διοργανώσαμε μια όμορφη εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, της Χορωδίας μας καθώς επίσης και των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, παίζοντας και τραγουδώντας επίκαιρα παραδοσιακά κάλαντα δίπλα στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Στη μικρή και υπαίθρια γιορτούλα συμμετείχαν και όλοι οι εκκλησιαζόμενοι Μέσα στο ηλιόλουστο χειμωνιάτικο πρωινό, οι γεμάτες χαρά και αγάπη καρδιές όλων των παρευρισκομένων δημιούργησαν μία πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα. Έτσι ζεστάθηκαν οι καρδιές μας και ευχηθήκαμε αλλήλοις ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο είναι ένα εκκλησιαστικό σύμβολο και ο στολισμός του είναι ένα παλαιό και Ορθόδοξο Έθιμο. Τα όμορφα στολίδια που τοποθετούμε στα κλαδιά του δέντρου συμβολίζουν τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, ενώ η φάτνη στη βάση του Δέντρου των Χριστουγέννων συμβολίζει τον Νέο Παράδεισο, την Εκκλησία, την Υπεραγία Θεοτόκο, μέσα στον οποίο γεννήθηκε-φύτρωσε το Νέο Φυτό, ο Ιησούς Χριστός. Στην κορυφή του τοποθετούμε πάντοτε ένα μεγάλο αστέρι, το Άστρο της Βηθλεέμ, για να γεμίσουν οι καρδιές μας με το ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, με το Φως του Χριστού που πρέπει να φωτίζει πάντα τη ζωή μας.
Το προεόρτιο Απολυτίκιο των Χριστουγέννων (Ἦχος δ’ Κατεπλάγη Ἰωσὴφ) αναφέρει: “Ἑτοιμάζου Βηθλεέμ, ἤνοικται πᾶσιν ἡ Ἐδέμ. Εὐτρεπίζου Ἐφραθᾶ, ὅτι τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, ἐν τῷ Σπηλαίῳ ἐξήνθησεν ἐκ τῆς Παρθένου· Παράδεισος καὶ γάρ, ἡ ἐκείνης γαστήρ, ἐδείχθη νοητός, ἐν ᾧ τὸ θεῖον φυτόν, ἐξ οὗ φαγόντες ζήσομεν, οὐχὶ δὲ ὡς ὁ Ἀδὰμ τεθνηξόμεθα, Χριστὸς γεννᾶται, τὴν πρὶν πεσοῦσαν, ἀναστήσων εἰκόνα”
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.


