20-5-2025 ΑΡΜΕΝΙΟ
Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2025 20 ΜΑΪΟΥ ΦΩΤΟ.Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ι.ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΟΣ Ι.ΝΑΟΥ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τη βοήθεια του Θεού η Φιλαρμονική της Ενοριακής μας Συντροφιάς “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” του Ι.Ν. Μεγαλομ. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης συμμετείχε σήμερα το απόγευμα, 20 Μαΐου 2025, στις εορταστικές εκδηλώσεις του τρισυπόστατου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, των Ισαποστόλων και Αγίου Αθανασιου στο Αρμένιο Λαρίσης. Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, πιστών χριστιανών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ενώ ακολούθως, με τις πρωτότυπες και ευχάριστες μελωδίες της Φιλαρμονικής μας, τις οποίες συνέθεσαν και μελοποίησαν μέλη της Ενοριακής μας Συντροφιάς, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ι.Εικόνος των εορταζόντων Αγίων και του Ι.Λείψανου του Αγίου Παρθενίου στους δρόμους του χωριού.. Η Ι.Ακολουθία ολοκληρώθηκε με την αρτοκλασία του Αγίου στον αύλειο χώρο του Ι.Ναού, ενώ στο τέλος όλοι μας δεχτήκαμε την αγάπη και τις ευχαριστίες του εφημέριου του Ι.Ναού π.Κωνσταντίνου Μπανταγκιώνη καθώς και των συνεργατών του με ένα όμορφο κέρασμα που είχε ετοιμάσει η αγάπη τους.

Απολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ’.
Τοῦ Σταυροῦ σου τὸν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος, καὶ ὡς ὁ Παῦλος τὴν κλῆσιν οὐκ ἐξ ἀνθρώπων δεξάμενος, ὁ ἐν βασιλεῦσιν, Ἀπόστολός σου Κύριε, Βασιλεύουσαν πόλιν τῇ χειρὶ σου παρέθετο· ἣν περίσωζε διὰ παντὸς ἐν εἰρήνη, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, μόνε Φιλάνθρωπε.

0