Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2020 2 ΑΠΡ. – 20Η ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ – “ΧΡΗΣΤΟΗΘΕΙΑ”

Την Πέμπτη 2 Απρ. 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Εσπερινή Ομιλία του πνευματικού μας π.Νικηφόρου Κοντογιάννη με τίτλο “ΧΡΗΣΤΟΗΘΕΙΑ”, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτου “Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο”, όπου εξάγονται διάφορα συμπεράσματα πνευματικής ζωής, συνύπαρξης, συνεργασίας και γενικά της προσέγγισης του Θεού με σκοπό την σωτηρία, τον αγιασμό, την μίμηση του Ι.Χριστού και τέλος την θέωση του ανθρώπου δια του ενανθρωπίσαντος ΙΣ ΧΡ. Οι ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 6:45μ.μ. αμέσως μετά την Ιερά Παράκληση η οποία τελείται στις 6:00μ.μ., προσωρινά κεκλεισμένων των θυρών και μεταδίδονται σε Ζωντανή Ραδιοτηλεοπτική Μετάδοση από την Ιστοσελίδα μας: www.galilea.gr/ζωντανα-2/.
Η παράκληση τελέστηκε προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, για να είναι η ζωή μας κάτω από την σκέπη και την προστασία του Θεού, 

παροικήσω ἐν τῷ σκηνώματί σου εἰς τούς αἰῶνας,
σκεπασθήσομαι ἐν σκέπει τῶν πτερύγων σου”
(Ψαλμός 60ος Στιχ.5)

                            ΘΕΜΑ 20ης ΟΜΙΛΙΑΣ:

Να μην αγαπούμε τις καλύτερες και τις πιο άνετες προσφορές του πολιτισμού.

(Με οδηγό το βιβλίο του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτου “Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο”  και του Αγ.Νικοδήμου του Αγιορείτου, “Χρηστοήθεια”.

0