Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4-2020 1ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4-2020.
1ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωστοποιούμε ότι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΑΗ ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4–2020», ο Ιερός Ναός Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης και η «Ενοριακή Συντροφιά, Άγιος Γεώργιος», με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερωνύμου, προκηρύσσουν τον 1ο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό για τους μαθητές-τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τις εξής θεματικές ενότητες:

Α΄ Θεματική Ενότητα.
«Ατενίζοντας τον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας …»

Β΄ Θεματική Ενότητα
«A special Resurrection…»
« Eine besondere Auferstehung…»

1.   Ανάλυση διαγωνισμού.

  1. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να ασχοληθούν και να εκθέσουν σε γραπτό λόγο τις σκέψεις τους σε ένα από τα παρακάτω θέματα:

Α΄ Θεματική Ενότητα.
«Ατενίζοντας τον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας …»
Πρέπει, δηλαδή, να αποτυπώσουν σε γραπτό λόγο τις σκέψεις που δημιουργούνται, ατενίζοντας τον περικαλλή Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας. Η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει ΜΟΝΟ στα Ελληνικά.

Β΄ Θεματική Ενότητα
α) «A special Resurrection…»   ή   β)  « Eine besondere Auferstehung…»
Πρέπει, δηλαδή, να αποτυπώσουν σε γραπτό λόγο το προσωπικό βιώμα του εορτασμού μιας ξεχωριστής Ανάστασης. Η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει στην αντίστοιχη γλώσσα (ή ΜΟΝΟ στα Αγγλικά ή ΜΟΝΟ στα Γερμανικά).

2.   Κριτήρια διαγωνισμού.

Θα κριθεί η σωστή χρήση, αντίστοιχα, της ελληνικής ή της αγγλικής ή της γερμανικής γλώσσας, σε επίπεδο γραπτού λόγου, καθώς και η απαραίτητη πλοκή και το ύφος που πρέπει να έχει ένα λογοτεχνικό κείμενο. Το κείμενο των διαγωνιζομένων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 4 σελίδες Α4.

3.             Τρόπος συμμετοχής.

  1. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο θεματικές ενότητες ή σε μία από τις δύο.
  2. Τα κείμενα πρέπει να είναι αυθεντικά, πρωτότυπα και αδημοσίευτα.
  3. Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές-τριες και των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης (Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου).

4.   Κατάθεση κειμένων διαγωνισμού.

  1. Υποβάλλονται σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίγραφα (γραμματοσειρά: Times New Roman, μέγεθος: 12) τα οποία δεν επιστρέφονται.
  2. Εσωκλείονται σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά αναγράφεται ΜΟΝΟΝ ο παραλήπτης (όχι ο αποστολέας) και αποστέλλονται στην εξής διεύθυνση:

Πρός: ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 26,      Τ.Κ. 41336      ΛΑΡΙΣΑ.
«Για τον Λογοτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό»

  1. Μέσα στο φάκελο θα υπάρχει απαραίτητα ένας μικρότερος σφραγισμένος φάκελος εντός του οποίου θα είναι γραμμένα ευανάγνωστα ΟΛΑ τα στοιχεία του διαγωνιζομένου (ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο οικίας ή κινητού και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν υπάρχει) και όλα τα υποβαλλόμενα έγγραφα δεν επιστρέφονται.

5.   ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Στους νικητές θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

  1. Μία (1) ετήσια υποτροφία από το φροντιστήριο «ΕΞΕΛΙΞΗ» του Βασίλειου Καραϊσκου, Κύπρου 72, Λάρισα. Η υποτροφία αφορά όλα τα επίπεδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Α΄-Β΄-Γ΄ τάξη Γυμνασίου, Α΄-Β΄-Γ΄ τάξη Λυκείου).
  2. Μία (1) ετήσια υποτροφία από το φροντιστήριο «ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΛΕΞΙΟΥ», α) Φαρσάλων 104, Λάρισα, β) Φαρσάλων 164, Λάρισα και γ) Νίκαια, Δήμου Κιλελέρ. Η υποτροφία αφορά όλα τα επίπεδα σπουδών της Αγγλικής γλώσσας.
  3. Τρείς (3) ετήσιες υποτροφίες στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, Βόλου 78, Λάρισα (Κεντρικό) και Βόλου 120, Λάρισα (υποκατάστημα) για Αγγλικά ή Γερμανικά. Οι υποτροφίες αφορούν όλα τα επίπεδα σπουδών της κάθε γλώσσας.
  4. Τρείς (3) ετήσιες υποτροφίες στο φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, Βόλου 78, Λάρισα (Κεντρικό) και Βόλου 120, Λάρισα, για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου (Α΄-Β΄-Γ΄ τάξη Γυμνασίου) σε όλα τα μαθήματα που προσφέρονται στο φροντιστήριο (Μαθηματικά και Φιλολογικά μαθήματα), σύνολο 6 ώρες την εβδομάδα.
  5. Μία (1) δωροεπιταγή 100 ευρώ για αγορά σχολικών ειδών από το βιβλιοπωλείο «ΑΝΕΜΟΣ», Κύπρου 47, Λάρισα.
  6. Τα κείμενα των νικητών θα δημοσιευθούν στον τοπικό μας τύπο και σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

6.   Καταληκτική ημερομηνία αποστολής

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των κειμένων ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2020 (με βάση την ημερομηνία της Ταχυδρομικής σφραγίδας κατάθεσης φακέλου).

7.   Αξιολόγηση

Τα έργα θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτόν και η κρίση της Κριτικής Επιτροπής θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

8.   Ανακοίνωση αποτελεσμάτων-απονομή βραβείων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή (οπότε θα απονεμηθούν και τα βραβεία), την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων «Αη-Γιωργίτικα 4-2020», με αφορμή τον Πανηγυρίζοντα Ι.Ναό Μεγαλομ.Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, (23-4-2020). Φυσικά θα κυκλοφορήσει επίκαιρα και το ανάλογο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

9.   Ιστοσελίδα Διαγωνισμού για πληροφοριακές ερωτήσεις

Γραπτώς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, email: [email protected]

10.Δημοσίευση διαγωνισμού.

  1. Στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
  2. Στις εκδηλώσεις της ιστοσελίδας μας https://galilea.gr στην οποία και θα παραμείνει αναρτημένος έως 28-2-2020.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜ.ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

0