Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2020 26 ΙΑΝ. ΟΜΙΛΙΕΣ ΝΕΩΝ & ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 7:00μ.μ, η 8η για φέτος Συνάντηση των Νέων και Νέων Οικογενειών της Ενοριακής μας Συντροφιάς του Ιερού Ναού Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Κυριακή στον υπόγειο Ιερό μας Ναό, ο οποίος τιμάται στη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Φανουρίου ενώ μεταδίδονται και σε ζωντανή μετάδοση από την Ιστοσελίδα μας: www.galilea.gr/ζωντανα-2/.
Ο Α΄ Κύκλος Ομιλιών της φετινής χρονιάς θα έχει κεντρικό θέμα “ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” και θα είναι η συνέχιση της ανάλυσης του βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης “ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ”, μέσα από το οποίο, ο λόγος του Θεού μας διδάσκει τρόπους πνευματικής ζωής, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας,
παιδαγωγικής και πολλά άλλα θέματα δια των οποίων ενδυναμώνεται ο άνθρωπος στον αγώνα κατάκτησης της αρετής και της, εν Χριστώ δι΄Αγίου Πνεύματος, σωτηρίας του.

ΘΕΜΑ 8ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
“Η αρετή έχει μεγάλη δύναμη.”
(με αφορμή το βιβλίο της Αγ.Γραφής “ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ” 15,6-8)

ΚΕΙΜΕΝΟ

Παρ. 15,6   ἐν πλεοναζούσῃ δικαιοσύνῃ ἰσχὺς πολλή, οἱ δὲ ἀσεβεῖς ὁλόῤῥιζοι ἐκ γῆς ἀπολοῦνται. οἴκοις δικαίων ἰσχὺς πολλή, καρποὶ δὲ ἀσεβῶν ἀπολοῦνται.
Παρ. 15,7   χείλη σοφῶν δέδεται αἰσθήσει, καρδία δὲ ἀφρόνων οὐκ ἀσφαλεῖς.
Παρ. 15,8  θυσίαι ἀσεβῶν βδέλυγμα Κυρίῳ, εὐχαὶ δὲ κατευθυνόντων δεκταὶ παρ᾿ αὐτῷ.

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Παρ. 15,6   Στο σπίτι τού δικαίου υπάρχει πολύς θησαυρός· ενώ στο εισόδημα του ασεβή υπάρχει διασκορπισμός.
Παρ. 15,7   Τα χείλη των σοφών μεταδίδουν γνώση· η καρδιά, όμως, των αφρόνων δεν είναι έτσι.
Παρ. 15,8   Η θυσία των ασεβών είναι βδέλυγμα στον Κύριο· η δέηση, όμως, των ευθέων, είναι σ’ αυτόν ευπρόσδεκτη.

0