ΙΝ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΤΟ ΠΕΡΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ

Το Ι.Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου αρχικά ήταν ένα μικρό προσκυνητάρι στη γωνία των οδών Λεωφ.Κ.Καραμανλή και Ερετρίας.
Όμως αργότερα και μετά από σχετικές ενέργειες, όταν ο δήμος άρχισε να διαμορφώνει την μικρή πλατεία της οδού Ερετρίας, και κατόπιν αιτήσεως (20-7-10), μας παραχωρήθηκε εγγράφως από τον Δήμο Λαρισαίων η Νοτιοδυτική γωνία της πλατείας για την ανέγερση ενός μικρού παρεκκλησίου πρός τιμήν του Αγ.Νεκταρίου. Η πλατεία την ημέρα των εγκαινίων της, ονομάσθηκε πλατεία αγίου Νεκταρίου.

Αμέσως μετά, με τη βοήθεια του Θεού άρχισαν (3-9-2010)  και οι μελέτες και ο σχεδιασμός ανεγέρσεως.
Στις 4-5-2011 τελικά άρχισαν και οι εργασίες ανεγέρσεως.
Στίς 19-5-2011 γίνεται η τελετή της θεμελιώσεως.
Στις 8-11-2011 τελείται στο δάπεδο το υπό ανέγερση ιερού παρεκκλησίου ο πρώτος πανηγυρικός Εσπερινός.
Από λάθος του εργολάβου ο οποίος δεν άφησε αναμονές για συνέχιση των εργασιών, αλλάξαμε τον σχεδιασμό και για να στηρίξουμε την υπόλοιπη οικοδομή καταφύγαμε σε σιδεροκατασκευή που ανέλαβε ένα πνευματικό μας παιδί δωρεάν.

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Η έναρξη κατασκευής του σιδεροσκελετού άρχισε τον Ιανουάριο του 2012 ο οποίος τοποθετήθηκε στον χώρο στις  5 Ιουνίου 2012 ο δε σεβασμιώτατος μ.Ιγνάτιος τέλεσε τα Θυρανοίξια στον Πανηγυρικό Εσπερινό της 8ης Νοεμβρίου 2012  και την επομένη ημέρα 9-11-12 τελέσαμε, με τη βοήθεια του Θεού την πρώτη Πανηγυρική θ.Λειτουργία.
Στον Ι.Ναό του μεγαλομ.Αγ.Γεωργίου είναι τεθησαυρισμένο το Ιερο Λείψανο του Αγίου το οποίο εκτίθεται προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών κάθε Πέμπτη μετά από την Ι.Παράκληση. Επίσης υπάρχει στον Ι.Ναό και μία θαυμάσια πρωτότυπη επιστολή του η οποία αναφέρεται στην αξία του Ιερού Ψαλτηρίου.

Μπορείτε στην ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ-ΒΙΝΤΕΟ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  τις Ιστοσελίδας μας galilea.gr NA   ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ Νο.03
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

0