Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ

(Eπιτρέπεται η λήψη ή η δημοσίευση μέρους ή όλου του περιεχομένου των διαφόρων θεμάτων που καταχωρούνται στην παρούσα ιστοσελίδα μας με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή λήψης αυτών  www.galilea.gr)

Αγαπητοί επισκέπτες,

«ΓΑΛΙΛΑΙΑ» (galilea.gr) ονομάζεται η συνολική δράση της ‘Ορθοδόξου «Ενοριακής Συντροφιάς “Άγιος Γεώργιος”» του Ι.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης και της οποίας ο σπόρος έπεσε στην εύφορη Λαρισαϊκή γη στις 8 Ιανουαρίου 1992. Το όνομα επελέγη μετά από συζήτηση του μακ. Μητρ. Λαρίσης, Τυρνάβου και Πλαταμώνος κ.ΘΕΟΛΟΓΟΥ (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) και του π.ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, όπου ο μεν μακ.Θεολόγος πρότεινε το όνομα «ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ» ο δε π.Νικηφόρος το όνομα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και τελικά επελέγη το όνομα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», που ήταν πρωτότυπο και μοναδικό έναντι του πολύ διαδεδομένου ονόματος «ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ». Έτσι, από τότε έως και σήμερα πορευόμαστε με τη βοήθεια του Θεού, τις ευλογίες του ιδρυτού μας μακ.Θελόγου και υπό την καθοδήγηση του πνευματικού μας Αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη. Φυσικά όλα λειτουργούν με τις ευλογίες του εκάστοτε Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, ως και νυν του κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.


Το αποτύπωμα της συντροφιάς μας (εκτός των επιμέρους) είναι :

1. ΓΕΝΙΚΟ

2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

3. ΨΗΦΙΑΚΟ

Είναι όλα δημιουργίες του π.Νικηφόρου, τον δε Ύμνο μας «Αη-Γιωργίτικη φωλιά», σε στίχους του π.Νικηφόρου και ενορχήστρωση-σύνθεση του μέλους της Εν.Συ. κ.Μάριου Αντωνίου, μπορείτε να βρείτε Κείμενο και Μελωδία ΕΔΩ.
Σήμερα σκοπός της Ορθόδοξης Χριστιανικής Συντροφιάς μας είναι η διάδοση του Λόγου του Θεού μέσα από ποικίλες εκκλησιαστικές, ποιμαντικές και κοινωνικό-πολιτιστικές εκδηλώσεις. Υπό τη σκέπη του Μεγαλομ. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης συμμετέχουμε στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας μέσα από τις Ι.Ακολουθίες, διδασκόμαστε τον Λόγο του Θεού με την Ακρόαση ωφέλιμων ομιλιών του πνευματικού μας, και συνδράμουμε εθελοντικά σε πλήθος εκκλησιαστικών πανηγύρεων, Εορταστικών Εκδηλώσεων και Ι.Λιτανειών. Τα «Αη-Γιωργίτικα», όπως ονομάζονται οι πλούσιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, αποτελούν το αποκορύφωμα όλων αυτών και πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του Θεού κάθε χρόνο από το 2017 μέχρι και σήμερα.
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τους Αγίους που τιμούνται στην ενορία μας, τα Ι.Λείψανα που φυλάσσονται στον ναό μας και να ακούσετε τα Απολυτίκια τους. Μπορείτε, επίσης, να βρείτε πλούσιο Φωτογραφικό και Οπτικοακουστικό υλικό από όλες τις εκδηλώσεις του Ι.Ναού και της Συντροφιάς μας και να γνωρίσετε τις ποικίλες δραστηριότητές μας, όπως τη Φιλαρμονική μας Ορχήστρα, τη Διακονία Διανομής Συσσιτίου, το ΙατρείοΦαρμακείο, την Ιματιοθήκη, τη Χορωδία και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών, την Κοπτική-Ραπτική κ.α.
Έχετε επίσης τη δυνατότητα να κλείσετε Ωρα Συνάντησης για Εξομολόγηση με τον πνευματικό μας Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη και να συνδεθείτε με το διαδικτυακό ραδιόφωνο μας GALILEA WEB TV ακούγοντας το 24ωρο Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα και παρακολουθώντας σε Ζωντανή Ραδιοτηλεοπτική Μετάδοση τις Ι.Ακολουθίες του Ι.Ναού και τις Ομιλίες του π.Νικηφόρου.
Επισκεπτόμενοι τη Βιβλιοθήκη μας σας προσφέρεται η δυνατότητα να βρείτε για ανάγνωση και μελέτη μία πλούσια συλλογή βιβλίων μέσω της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, το Βιβλίο του πνευματικού μας «ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΚΥΡΙΕ» με προσευχές από το Ψαλτήρι, όπως επίσης και άλλα βιβλία, καλαίσθητα έντυπα, χριστιανικά και παραδοσιακά τραγούδια και επιστημονικά άρθρα.
Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε τον ιστοσελίδα μας, σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ιερός Ναός Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης

Λεωφ.Κ.Καραμανλή καί Αρκαδίου Τ.Κ: 41 336 Λάρισα

Τηλέφωνο: +30 2410 280569

email: [email protected]

Translate »