ΕΝΟΡΙΑ

Η ενορία μας ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η οποία καταλαμβάνει το κεντρικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας και η οποία αναγνωριζόταν ως η πανάρχαια κοιτίδα της θρησκείας και του πολιτισμού του ελληνικού έθνους από τους αρχαιοτάτους χρόνους.

Το 324 μ.Χ. ο Άγιος και Μέγας Κωνσταντίνος την ονόμασε επισκοπή. Το έργο της περίλαμπρο και επαινετό ως σήμερα και η προσφορά της στη διατήρηση και στερέωση της ορθόδοξης μαρτυρίας και γνήσιας χριστιανικής παράδοσης μεγάλη και ουσιαστική (http://imlarisis.gr).

Η ενορία μας φέρει το όνομα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ιδρύθηκε με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 44/8-3-1999.

Βρίσκεται στο ανατολικό διαμέρισμα της πόλεως Λαρίσης του Δήμου Λαρισαίων. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τις συνοικίες: Άγιος Γεώργιος, Τούμπα, Σιδ. Γρ. Βόλου και Λαχανόκηποι. Τη διασχίζουν παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η οποία μετονομάσθηκε σε Λεωφόρο Κ. Καραμανλή και η κεντρική οδική αρτηρία Λαρίσης-Βόλου. Βορειοανατολικά της βρίσκεται το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ.

 

Translate »