Φόρτωση Εκδηλώσεις

« ΟΛΑ

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κοίμηση και Ενσώματη Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου (Ζωντανή Μετάδοση)

Περιγραφή

Start:
Αύγουστος 14 @ 12:00 πμ
End:
Αύγουστος 16 @ 11:30 μμ

Η Κοίμηση και η Ενσώματη Μετάσταση της Υπ.Θεοτόκου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ (Ραδιοτηλεοπτική μετάδοση) από την ιστοσελίδα μας, τη θεία λειτουργία της 15ης Αυγούστου

Σημείωση  βασική. Τα κείμενα των τροπαρίων της Ι.Ακολουθίας της Κυριακής Ε΄ Ματθαίου ,  μπορεί κανείς να τα διαβάσει ή να τα κατεβάσει από ΕΔΩ

15 Αυγούστου 2019

Το ιερό πρόσωπο της Παναγίας, στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους είναι μοναδικό. Γίνεται η κλίμακα από την οποία κατέβηκε ο Θεός στη γη, για να μπορέσει ο άνθρωπος να  πορευθεί προς τη θέωση.
Στις 15 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας γιορτάζει το Πάσχα του καλοκαιριού και τιμά την Παναγία για δύο σημαντικά γεγονότα της ζωής της: Την Κοίμηση και την ενσώματη Μετάστασή της στους ουρανούς. Κάνοντας για λόγο περί μεταστάσεως της Θεοτόκου, νοούμε την ανάσταση του σώματος της Υπ.Θεοτόκου από το μνημείο, δηλ. την ένωσή του με την ψυχή της και την εν σώματι ανάληψή της. Φυσικά  η Μετάσταση της Θεοτόκου είναι ένα γεγονός ξεχωριστό, διότι δεν θα μπορούσε να μένει στον τάφο και την φθορά αυτή η οποία έγινε αφορμή να γεννηθεί ο ΙΣ ΧΡ  η ΖΩΗ του κόσμου. Ως Μητέρα της ζωής έγινε σύνοικος της Ζωής.
Για τον μεταπτωτικό άνθρωπο ο χωρισμός της ψυχής από το σώμα είναι πλέον προσωρινός, αφού μετά την ανάσταση του Κυρίου υπάρχει η βεβαιότητα της αναστάσεως κάτι που έχει συμβεί στην Υπ.Θεοτόκο. Στο πρόσωπο της Υπ.Θεοτόκου «νενίκηνται της φύσεως οι όροι» κατά τον ιερό υμνογράφο, διότι ενώ ήταν παρθένος συνέλαβε ασπόρως και γέννησε αφθόρως, χωρίς να βλαφθεί η παρθενία της, και στο τέλος της επίγειας ζωής της ο θάνατος δεν προξένησε φθορά και διάλυση, αλλά ζωή και αφθαρσία.

 

Translate »