11-11 ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2022 9 Νοεμ. ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΘΕΟΡΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ, Ι.ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ & Ι.ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΠ. ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

Με τη βοήθεια του Θεού, ολοκληρώθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, οι οποίες έλαβαν χώρα το διήμερο 8 & 9 Νοεμβρίου στο καλαίσθητο Ι.Παρεκκλήσιο της Ενορίας μας, που τιμάται στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία της οδού Ερετρείας.
Σήμερα το πρωί 9 Νοεμβρίου 2022, ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέστηκε η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία από τους εφημέριους του Ι.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, ενώ το απόγευμα στις 17:00 τελέστηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις του Αγίου και στη συνέχεια, με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ι.Εικόνας και του Ι.Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής, των Παραδοσιακών τμημάτων και της Χορωδίας της Ενοριακής μας Συντροφιάς “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, καθώς και μελών των κατηχητικών σχολείων της Ενορίας μας. Πλήθος κόσμου συμμετείχε με ευλάβεια σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις και είχε την ευλογία να προσκυνήσει το Ι.Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο αποτελεί θησαύρισμα του Ι.Ν.Μεγ. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, ενώ την εκδήλωση σήμερα το απόγευμα τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής της πόλης μας κ.Ευαγγελία Λιακούλη, ο Αντιπεριφεριάρχης κ.Αθανάσιος Παιδής, η Δημοτική Σύμβουλος κ.Μαίρη Καμηλαράκη και η Πρόεδρος της 3ης Κοινότητας της πόλης μας κ.Ειρήνη Χατζούλη.
Η Ι.Ακολουθία ολοκληρώθηκε με το ύψωμα του Αγίου, το οποίο πολύ όμορφα και με πολλή αγάπη μεριμνούν και ετοιμάζουν μέλη της Ενοριακής μας Συντροφιάς, όπως γίνεται σε κάθε εορταστική μας εκδήλωση. Όλες οι ακολουθίες μεταδόθηκαν και σε Ζωντανή Ραδιοτηλεοπτική Μετάδοση από την Ιστοσελίδα μας www.galilea.gr/ζωντανα-2/

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΠ.ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
“Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ, ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπὰς τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυματώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.”

ΑΚΟΥΣΤΕ  ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ  Νο 04 ΕΔΩ:

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 2022
ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 2022
ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 2022

0

Μοιράσου
Copy link
Powered by Social Snap