Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ :

2021 5 Ιαν. ΕΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΜΑΣ

Σήμερα το πρωί 5 Ιαν. 2021 τελέστηκε στον Ιερό μας Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης ο Μ.Εσπερινός και η Θ.Λειτουργία του Μ.Βασιλείου με αφορμή την εορτή της παραμονής των Θεοφανίων και στη συνέχεια η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Οι πιστοί μπορούν με ευλάβεια και τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα να λαμβάνουν το σημερινό Μ.Αγιασμό από τη Φιάλη που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι.Ναού μας, από τον οποίο μπορούν να πίνουν όλη την ημέρα, να ραντίζουν, να αγιάζουν τα πάντα και να τον κρατήσουν στο σπίτι τους για όλο τον χρόνο για να τον χρησιμοποιούν σε έκτακτες και δύσκολες περιπτώσεις, αφού φυσικά θα έχουν λάβει και την ευλογία του πνευματικού τους.

“Την παραμονή των Θεοφανίων κρατούμε τον αγιασμό στο σπίτι μας για όλο το χρόνο”
(Αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος).

ΚΕΙΜΕΝΟ
ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ (Α.Α.Π. τομ.21,369D-E)
Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου.

369 D Αὕτη γὰρ ἐστιν ἡ ἡμέρα καθ’ ἥν ἐβαπτίσατο, καὶ μεσονυκτίῳ κατὰ τὴν ἑορτὴν ταύτην ἅπαντες ὑδρευσάμενοι οἴκαδε τὰ νάματα ἀποτίθενται, καὶ εἰς ἐνιαυτὸν ὁλόκληρον 369 Ε  φυλάττουσιν, ἅτε δὴ σήμερον ἁγιασθέντων τῶν ὑδάτων·  καὶ το σημεῖον γίνεται ἐναργὲς οὐ διαφθειρομένης τῆς τῶν ὑδάτων ἐκείνων φύσεως τῷ μήκει τοῦ χρόνου, ἀλλ’ εἰς ἐνιαυτὸν ὁλόκληρον καὶ δύο καὶ τρία πολλάκις ἔτη τοῦ σήμερον ἀντληθέντος ἀκεραίου καὶ νεαροῦ μένοντος, καὶ μετὰ τοσοῦτον χρόνον τοῖς ἄρτι τῶν πηγῶν ἐξαρπασθεῖσιν ὕδασιν ἁμιλλωμένου. Τίνος οὖν ἕνεκεν αὕτη ἐπιφάνεια λέγεται; Ἐπειδὶ οὐχ ὅτε ἐτέχθη, τότε πᾶσιν ἐγένετο κατάδηλος, ἀλλ’ ὅτε ἐβαπτίσατο·  …

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Αυτή είναι η ημέρα κατά την οποία βαπτίστηκε ο Κύριος και αγίασε τα ύδατα για αυτό και κατά το μεσονύκτιο της εορτής αυτής όλοι οι άνθρωποι αφού προμηθευτούν αγιασμένο νερό το τοποθετούν στα σπίτια τους και το φυλάνε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διότι σήμερα Αγίασθηκαν τα ύδατα και τούτο αποδεικνύεται πάρα πολύ καλά από το γεγονός ότι το ύδωρ αυτό δεν αλλάζει ούτε με την πάροδο του χρόνου, αλλά ολόκληρο το έτος και δύο και τρία χρόνια πολλές φορές και περισσότερα διατηρείται σε καλή κατάσταση και πάντοτε συναγωνίζεται το ύδωρ που προ ολίγου πήραμε από μία πηγή και είναι φρέσκο νερό. Και τώρα εξαιτίας ποιου γεγονότος η ημέρα αυτή ονομάζεται Επιφάνεια; επειδή δεν έγινε σε όλους γνωστός ο Κύριος όταν γεννήθηκε αλλά όταν βαπτίστηκε...

Στη φιάλη του Ιερού μας Ναού θα υπάρχει αγιασμός ως εξής:

1. Ο αγιασμός της Παραμονής Θεοφανίων 5-1-2021 (Εσπερινού Θεοφανίων) θα παραμείνει στη Φιάλη από τις 10:00π.μ. – 23.45μ.μ. τον οποίο και μπορούμε να κρατήσουμε στο σπίτι μας για όλο το χρόνο για να τον χρησιμοποιούμε σε έκτακτες περιπτώσεις (υποψίες για μάγια, ασθένεια, καιρικές καταστροφές κ.ά.) και όταν τον χρησιμοποιούμε να παίρνουμε την ευλογία του πνευματικού μας. Από τον αγιασμό αυτό μπορούμε να πιούμε όλη την ημέρα και να ραντίσουμε τα πάντα.
2. Ο  αγιασμός της Εορτής Θεοφανίων 6-1-21 θα παραμείνει στη Φιάλη από τις 10:00π.μ. – 18:00μ.μ. Από τον αγιασμό αυτό μπορούμε να πιούμε όλη την ημέρα και να αγιάσουμε τα πάντα ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑ ΜΟΝΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »

0

Μοιράσου
Copy link
Powered by Social Snap