Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ :

2021 4 ΟΚΤ. Η Εκκλησία της Ελλάδος μελετά την προοπτική αγιοκατάταξης του κυρού Μητροπολίτη Θεολόγου-Ευχαριστήρια επιστολή Ιερώνυμου

Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα μελετήσει το ζήτημα της ενδεχόμενης αγιοκατατάξεως του αοίδιμου Προκατόχου του μακαριστού κυρού Θεολόγου.
Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον αγαπητό αδελφό και συλλείτουργο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο για την δημοσίως εκφρασθείσα πρόθεση του, να μελετήσει η Εκκλησία της Ελλάδος το ζήτημα της ενδεχόμενης αγιοκατατάξεως του αοίδιμου Προκατόχου του μακαριστού κυρού Θεολόγου, ανδρός εγνωσμένης αρετής και ειρήνης. Ήδη συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, παρά τα υφιστάμενα εμπόδια. Πόθος όλων μας είναι η ευόδωση του εγχειρήματος, ώστε παρά τα λάθη και την παθογένεια της τότε εποχής, να αναδειχθεί ότι σε κάθε χρονική περίοδο υπάρχουν οι άνθρωποι του Θεού που καταθέτουν την μαρτυρία της Πίστεως».

Πηγή: www.larissapress.gr/2021/10/04/i-ekklisia-tis-ellados-meleta-tin-prooptiki-agiokatataxis-tou-kyrou-mitropoliti-theologou-efcharistiria-epistoli-ieronymou/

Δελτίο Τύπου – 4 Οκτωβρίου 2021

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον αγαπητό αδελφό και συλλείτουργο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο για την δημοσίως εκφρασθείσα πρόθεση του, να μελετήσει η Εκκλησία της Ελλάδος το ζήτημα της ενδεχόμενης αγιοκατατάξεως του αοίδιμου Προκατόχου του μακαριστού κυρού Θεολόγου, ανδρός εγνωσμένης αρετής και ειρήνης. Ήδη συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, παρά τα υφιστάμενα εμπόδια. Πόθος όλων μας είναι η ευόδωση του εγχειρήματος, ώστε παρά τα λάθη και την παθογένεια της τότε εποχής, να αναδειχθεί ότι σε κάθε χρονική περίοδο υπάρχουν οι άνθρωποι του Θεού που καταθέτουν την μαρτυρία της Πίστεως.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0

Μοιράσου
Copy link
Powered by Social Snap