Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ :

2021 15 ΟΚΤ.ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΓΙΝΟΥ

Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου,  τελέσθηκε για πρώτη φορά σήμερα 15-10-2021, από τον υπεύθυνο ιερέα των Φυλακών, Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη, η αρτοκλασία για την εορτή του Αγίου Λογγίνου που τιμάται στις 16 Οκτωβρίου. Η αρτοκλασία τελέσθηκε παρουσία του Εισαγγελέως, του Διευθυντού, του Διοικητού, του Αρχιφύλακος, της Κοινωνικής Υπηρεσίας, της Εσωτερικής και Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης της Λάρισας.

Το Ι.Παρεκκλησίου του Αγίου Λογγίνου, ο οποίος είναι προστάτης της εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς των φυλακών, θεμελιώθηκε στις 17 Οκτ. 2020 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, με τις χορηγίες των μελών της Ενοριακής Συντροφιάς του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΓΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΥ
Ἦχος α’. Τοῦ λίθου σφραγισθέντος.

“Τὸν Ἥλιον τῆς δόξης Σταυρῶ προσηλωθέντα, καὶ τοὶς ἐν σκιᾷ τοῦ θανάτου ἐκλάμποντα ὡς εἶδες, ηὐνάσθης αὐτοῦ ταὶς ἀστραπαίς, καὶ ἤθλησας Λογγίνε εὐσεβῶς, διὰ τοῦτο νοσημάτων παντοδαπῶν, λυτρούσαι τοὺς ἐκβοώντας, δόξα τῷ δεδωκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν ἰάματα.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0

Μοιράσου
Copy link
Powered by Social Snap