Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ :

2021 10 ΙΟΥΝ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ & ΙΑΤΡΟΥ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, παραμονή της εορτής του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ρώσου & Ιατρού, και εορτάζει η ενορία μας, στην οποία, με τη βοήθεια του Θεού, πρόκειται να αναγερθεί προς τιμήν του ο Ι.Ναός του. Στις 19:30 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό μας Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερωνύμου, με αρτοκλασία και Θ.Κήρυγμα. Ο κόσμος προσήλθε με ευλάβεια και κατάνυξη να προσκυνήσει την Ι.Εικόνα και το Ι.Λείψανο του Αγίου, τα οποία αποτελούν θησαύρισμα του Ιερού μας Ναού, ενώ τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε η Ι.Λιτανεία  με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής, της Χορωδίας και μελών των Παραδοσιακών τμημάτων της Ενοριακής μας Συντροφιάς “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”. Ο Σεβασμιώτατος  στον Θ.Λόγο του κάλεσε όλους μας να μιμηθούμε τον Άγιο Λουκά και να προσπαθήσουμε να τον αντιγράψουμε στην αγάπη που είχε προς την πατρίδα του με σύνεση, σεβασμό και αγάπη, όπως ακριβώς έκαναν και οι προπάτορές μας. Η μνήμη του Αγίου Λουκά μας δείχνει το μέτρο που ο Άγιος συμπεριφέρεται ως πατριώτης, ως κάτοικος μιας επίγειας πατρίδα,ς την οποία θα πρέπει να τιμήσουμε για να μπορέσουμε να αξιωθούμε και της επουρανίας.
Στο τέλος της Ι.Ακολουθίας η Χορωδία μας απέδωσε όμορφα επίκαιρα τραγούδια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τα οποία συνέθεσαν και μελοποίησαν μέλη της Ενοριακής μας Συντροφιάς.

Το Ι.Λείψανο του Αγίου θα εκτεθεί προς ευλογία των πιστών μέχρι την Παρασκευή αργά το βράδυ, καθώς επίσης και κάθε Πέμπτη το απόγευμα κατά την διάρκεια της Ι.Παρακλήσεως.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ῏Ηχος πλ.α´. Τόν συνάναρχον Λόγον.
ατρὸν καὶ ποιμένα, Λουκᾶ τιμήσωμεν, Συμφερουπόλεως ποίμνης, Ἀρχιερέα λαμπρόν, τὸν βαστάσαντα Χριστοῦ τὰ θεία στίγματα, τὰς ἐξορίας, τὰ δεινά, ἐγκλεισμοὺς ἐν φυλακαῖς, τὰς θλίψεις καὶ τὰ ὀνείδη, τὸν ἐπ΄ ἐσχάτων φανέντα, ἐν τῇ Ρωσίᾳ νέον Ἅγιον.
ΑΚΟΥΣΤΕ Νο 05 ΕΔΩ:

 

Διαβάστε ΕΔΩ το δικό μας θαύμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »

0

Μοιράσου
Copy link
Powered by Social Snap