Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ :

2020 1 ΝΟΕ. – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ & ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Με τη βοήθεια του Θεού την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις 7:00μ.μ, πραγματοποιήθηκε η 2η για φέτος Συνάντηση των Νέων και Νέων Οικογενειών της Ενοριακής μας Συντροφιάς, του Ι. Ναού Μεγ. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, με τον πνευματικό μας π.Νικηφόρο Κοντογιάννη.Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά κάθε Δεύτερη Κυριακή στον υπόγειο Ιερό μας Ναό, ο οποίος τιμάται στη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Φανουρίου και μεταδίδονται σε Ζωντανή Ραδιοτηλεοπτική Μετάδοση από την Ιστοσελίδα μας: www.galilea.gr/ζωντανα-2/.
Ο Β΄ Κύκλος Ομιλιών της φετινής χρονιάς έχει κεντρικό θέμα “ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ” και θα είναι η συνέχιση της ανάλυσης του βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης “ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ”, μέσα από το οποίο, ο λόγος του Θεού μας διδάσκει τρόπους πνευματικής ζωής, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, παιδαγωγικής και πολλά άλλα θέματα δια των οποίων ενδυναμώνεται ο άνθρωπος στον αγώνα κατάκτησης της αρετής και της, εν Χριστώ δι΄Αγίου Πνεύματος, σωτηρίας του.

ΘΕΜΑ 2ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
“Ο Συνετός και ο Ασύνετος άνθρωπος

(με αφορμή το βιβλίο της Αγ.Γραφής “ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ” Κεφ. 16, 29-33)

ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΣΤ

29 ἀνὴρ παράνομος ἀποπειρᾶται φίλων καὶ ἀπάγει αὐτοὺς ὁδοὺς οὐκ ἀγαθάς. 30 στηρίζων δὲ ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ διαλογίζεται διεστραμμένα, ὁρίζει δὲ τοῖς χείλεσιν αὐτοῦ πάντα τὰ κακά· οὗτος κάμινός ἐστι κακίας. 31 στέφανος καυχήσεως γῆρας, ἐν δὲ ὁδοῖς δικαιοσύνης εὑρίσκεται. 32 κρείσσων ἀνὴρ μακρόθυμος ἰσχυροῦ, ὁ δὲ κρατῶν ὀργῆς κρείσσων καταλαμβανομένου πόλιν. 33 εἰς κόλπους ἐπέρχεται πάντα τοῖς ἀδίκοις, παρὰ δὲ Κυρίου πάντα τὰ δίκαια.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΣΤ

29 Ανθρωπος παράνομος αποπειράται κακά εναντίον των φίλων του και τους παρασύρει εις δρόμους πονηρούς και ολεθρίους. 30 Προσηλώνει ατενώς το βλέμμα του εις κάποιον στόχον του,σκέπτεται διεστραμμένακαι με τα χείλη του εκφράζει και καθορίζει όλα τα κακά σχέδιά του. Αυτός είναι αναμμένο καμίνι κακίας. 31 Το έντιμον και καλόν γήρας είναι στέφανος δόξης και καυχήσεως. Τέτοιο γήρας όμως επιτυγχάνεται στους δρόμους της αρετής 32 Καλύτερος και προτιμότερος είναι ανήρ υπαμονητικός και πράος από τον ισχυρόν. Εκείνος δε ο οποίος κυριαρχεί επί του εαυτού του και συγκρατεί την οργήν του, είναι καλύτερος από εκείνον που καταλαμβάνει πόλιν.33 Ολα τα κακά, τα οποία κάμνουν οι ασεβείς, επέρχονται εναντίον αυτών των ιδίων. Μονον δε το ορθόν και το δίκαιον ευλογείται και παρέχεται από τον Θεόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »

0

Μοιράσου
Copy link
Powered by Social Snap