Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2019 27 Ιουν. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΩΝ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΜΑΣ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Αρχονταρίκι “Κιβωτός”, του Ι.Ν.Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης η καθιερωμένη καλοκαιρινή συνάντηση της Ενοριακής μας Συντροφιάς με τις οικογένειες που προσφέρουν την αγάπη τους στα Ενοριακά μας Συσσίτια “Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ”. Οικογένειες που εθελοντικά και με πολλή αγάπη και χαρά διακονούν τον πλησίον, εφαρμόζοντας τον λόγο του Κυρίου μας «ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με» (Ματθ.25.35).
Οικογένειες που προσέρχονται όλο τον χρόνο από κάθε γωνιά της πόλεως μας και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, για να προσφέρουν ένα φρέσκο, ζεστό και καλομαγειρεμένο φαγητό, σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πάντοτε το φροντισμένο αυτό φαγητό είναι από αυτό που έχουν μαγειρέψει η καθεμία στο σπίτι της. Απευθυνόμενος προς αυτές ο πνευματικός πατέρας Αρχιμ. Νικηφόρος Κοντογιάννης τις ευχαρίστησε για την προσφορά τους και τον κόπο που καταβάλλουν και ευχήθηκε να έχουν ένα καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.
Στα Ενοριακά Συσσίτια του Ι.Ν.Μεγ. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, εκτός από τις προσφορές των ανωτέρω οικογενειών, διακονούν εθελοντικά μέλη της Ενοριακής μας Συντροφιάς που συλλέγουν φαγητό από τις δωρεάν προσφορές καταστημάτων, φορέων και ιδρυμάτων της πόλεως μας και το διανέμουν καθημερινά σε συνανθρώπους μας ενορίτες και μη, Έλληνες ή αλλοδαπούς.
Προστάτης της διακονίας μας είναι ο Άγιος Διονύσιος ο Ελεήμων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 28 Μαρτίου.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ Ἦχος γ΄ Θείας πίστεως. (Χαίρει ἔχουσα ἡ Θεσσαλία) (ποίημα ἀ.Ν.Θ.Κ.)

Ὡς διδάσκαλος καί ἐλεήμων,
κατεκόσμησας τήν Ἐκκλησίαν,
καί τῆς Λαρίσης τήν πόλιν ἐποίμανας•
ἐν διδαχαῖς καί ἀγάπῃ δωρούμενος
τοῖς ἐνδεέσι τά δῶρα τά πλούσια.
Κτίτωρ ἅγιε τῆς Μονῆς Ἀναπαυσᾶ, Διονύσιε,
Χριστόν τόν Θεόν ἱκέτευε,
δωρήσασθαι εἰρήνην ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ:

 

Δείτε ΦΩΤΟ Νο 195 στην αρχειοθήκη της ιστοσελίδας μας ΕΔΩ.

Διαβάστε το βίο του Αγίου Διονυσίου ΕΔΩ:

Δείτε περισσότερα για την Εθολοντική Διακονία Συσσιτίων ΕΔΩ:

0