Κατηγορία:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ

2019 1 ΜΑΪΟΥ. “ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 3 “ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

1 Μαΐου “2019 ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 3”   

 “Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ”

Την Τετάρτη το απόγευμα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2019” που διοργανώνει η Ενορία μας και πραγματοποιούνται για 3η συνεχόμενη χρονιά προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή ομιλία από την Δρ. Ι.Π.Α κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, Ιατροδικαστή, προϊσταμένη Θεσσαλίας

Η ομιλία είχε το θέμα: “Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ” και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθότι τα σύγχρονα προβλήματα των ανθρώπων οδηγούν τον πολιτισμένο άνθρωπο σε καταστάσεις απάνθρωπες.

Ο άνθρωπος, για τον οποίο ο Θεάνθρωπος με τη μεγάλη του αγάπη σταυρώθηκε για την σωτηρία του ανθρώπου ,  με τις κακίες του, τη φυγή από την πνευματική  ζωή, την απομάκρυνση από το θέλημα του Θεού, την φιλαυτία του  και τον ασταμάτητο υλισμό του αυξάνει τα ζωώδη ένστικτά του και γίνεται απάνθρωπος. Γίνεται ο σταυρωτής και βασανιστής της αγάπης προς τον συνάνθρωπό του. Υπάρχει όμως ακόμη ελπίδα να διορθώσουμε τη βία κατά της αγάπης  σε  βία κατά του κακού έχοντας ως εργαλείο τη θεία  αγάπη του Θεανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Νο 179 στην αρχειοθήκη της ιστοσελίδας μας ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ στην αρχειοθήκη της ιστοσελίδας μας ΕΔΩ:

 

0