ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑΣΙΔΙΑ

 ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑΣΙΔΙΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΜΕΓ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

Στη νότια εξωτερική πλευρά του Ι.Ν.Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης βρίσκονται τα δύο «Ηλεκτρονικά Στασίδια» του Ιερού μας Ναού, τα οποία είναι αφιερωμένα το ένα στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας και Συμφερουπόλεως και το δεύτερο στην Αγία Φιλοθέη την Αθηναία και τον Άγιο Λογγίνο τον Εκατόνταρχο. (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Νο.169.1 στην ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της ιστοσελίδας μας https://galilea.gr/arxeiothiki-fotografias/ ).
Κατασκευάστηκαν το 2016 και πρόκειται για δύο καλαίσθητα πετρόκτιστα προσκυνητάρια που έχουν την μορφή μικρών παρεκκλησίων, με έναν όμορφο ιδιαίτερο τρούλο που φωτίζεται το βράδυ. Εκτός από τις αγιογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό τους, ξεχωρίζουν οι Ι.Εικόνες κατασκευασμένες σε βιτρώ του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο ένα και της Αγίας Φιλοθέης αντίστοιχα στο άλλο. Το βράδυ φωτίζονται στο εσωτερικό τους με διακριτικά φαναράκια.
Το πρωτοποριακό, όμως, και ιδιαίτερο στην κατασκευή τους είναι ότι στο εσωτερικό τους έχει τοποθετηθεί μια ειδική ηλεκτρονική εγκατάσταση, που αποτελείται από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, οθόνη και χειριστήριο, με την οποία ο προσκυνητής έχει τη δυνατότητα να εισέλθει σε δύο ξεχωριστές ηλεκτρονικές σελίδες τη «ΝΕΦΕΛΗ» και τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και να βρεί ένα πλήθος εφαρμογών.
α. Από τη «ΝΕΦΕΛΗ» μπορεί να ακούσει ι.ακολουθίες, πνευματικές ομιλίες, τραγούδια χριστιανικά, διαφόρους βυζαντινούς ύμνους αλλά και όμορφες διδακτικές ιστορίες και παιδικά παραμύθια. Ακόμη μπορεί να πλοηγηθεί στο φωτογραφικό βιβλίο το οποίο περιέχει φωτογραφίες από τις διάφορες δραστηριότητες της Ενοριακής Συντροφιάς και γενικότερα της Ενορίας μας.
β. Από τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» μπορεί να εισέλθει στην ιστοσελίδα μας www.galilea.gr να περιηγηθεί σε αυτή και να ενημερωθεί για τα νέα και τις δραστηριότητες της Ενοριακής μας Συντροφιάς, να ακούσει το ραδιόφωνό μας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ WEB-TV», να δει τη «ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» και πολλές άλλες ηλεκτρονικές-ψηφιακές δυνατότητες.

Translate »