Κατηγορία:ΔΙΑΦΟΡΑ

Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου το απόγευμα, η Ακολουθία του Αγιασμού και της Θεμελιώσεως του νέου Παρεκκλησίου της πόλεώς μας, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Καραγάτση και Ερετρείας, πλησίον του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, της παλαιάς εθνικής οδού, στον οποίο και θα ανήκει. Θα είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Ιεράρχη, τον πονεμένο λευΐτη και άγιο του προηγουμένου αιώνα μας, αλλά και των ημερών μας, θαυματουργό ʼγιο Νεκτάριο.
Η όλη τελετή έγινε σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και παρουσία πολλών Ιερέων, καλλικελάδων Ιεροψαλτών, των τοπικών μας Αρχόντων και πολλών πιστών Χριστιανών από την Ενορία του Αγίου Γεωργίου, από άλλες Ενορίες και κυρίως κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής και πλατείας, πάνω στην οποία θεμελιώθηκε το νέο Παρεκκλήσιο.
Ένδακρυς ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ακούραστο, πραγματικά, Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού, π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, και όλους τους ευλογημένους συνεργάτες του στο πνευματικό και ενοριακό έργο, που ετοίμασαν με προθυμία και ένθεο ζήλο τον ιερό αυτό χώρο, το Δήμο Λαρισαίων για την παραχώρηση μέρους της πλατείας και όλους τους πιστούς Χριστιανούς, που σε περίοδο οικονομικής κρίσεως στερούνται πολλά πράγματα, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανέγερση ενός Ναού, μέσα στον οποίο συν τω Αγίω Θεώ θα αναπαύονται οι ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών και θα μεγαλύνεται το όνομα του Αγίου Θεού.
Η τελετή έκλεισε με την προσφώνηση του κ. Αντιδημάρχου Σπυρίδωνος Μπαρμπούτη και με τους ωραίους και επίκαιρους για την περίσταση ύμνους του Αγίου Νεκταρίου αλλά και με Βυζαντινά Μέλη όπως: «Επί την ασάλευτον Χριστέ, πέτραν των εντολών Σου, την Εκκλησία Σου, στερέωσον» και ακόμη: «Το στερέωμα, των επι Σοι πεποιθότων, στερέωσον Κύριε την Εκκλησίαν, ην εκτίσω τω τιμίω Σου αίματι», «Ουρανός πολύφωτος η Εκκλησία, ανεδείχθης άπαντας, φωταγωγούσα τους πιστούς, εν ω εστώτες κραυγάζομεν: Τούτον τον οίκον στερέωσον Κύριε».

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

YouTube player

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη την προσέλευση του πιστού λαού του Θεού, τελέσθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα, η Ακολουθία του Αγιασμού και των ιερών θυρανοιξίων του νέου Παρεκκλησίου της πόλεώς μας, που τιμάται στον μεγάλο Ιεράρχη, τον πονεμένο λευΐτη και άγιο του προηγουμένου αιώνα μας, αλλά και των ημερών μας, θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Καραγάτση και Ερετρείας, πλησίον του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, της παλαιάς εθνικής οδού, στον οποίο και ανήκει. 

Προηγήθηκε δε συγκινητικότατη και μεγαλοπρεπέστατη ιερά λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Νεκταρίου και μικρού τμήματος του χαριτοβρύτου Λειψάνου Του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εως το ιερό νεοανεγερθέν θαυμάσιο παρεκκλήσιο.
Η όλη τελετή έγινε σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Ακολούθησε ο πρώτος πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου, με την ευκαιρία της εορτίου μνήμης του στον οποίο εψάλλησαν και προσόμοια του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου, του ομολογητού, στον οποίο θα είναι αφιερωμένο το δεύτερο κλίτος του Ιερού Ναού. Την επομένη το πρωί τελέστηκε η πρώτη θεία λειτουργία με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, που τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο.

0