Πρωτοβουλία Νέων
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης
Βρίσκεστε στη σελίδα: Συζητήσεις
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

26/8/2009 14.Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Υποβληθέν θέμα:
14.Πρόσφατα γίνεται πανικός για την γρίπη. τι να κάνουμε; ( σημ.: οι γιατροί λένε ότι είναι σαν τις άλλες γρίπες)
Aπάντηση:

Η παρακάτω επιστολή για τη γρίπη και τα εμβόλια δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λαρίσης την 25-8-2009.
Από τη Νιγηρία, «Γρίπη των Χοίρων» 

Αγαπητή εφημερίδα,
 Ευρισκόμενος στο εξωτερικό για εργασία και ερχόμενος στην αγαπημένη μου πόλη πριν δυο μήνες, αντιμετώπισα τον ορυμαγδό μιας ακατάσχετης πληροφόρησης για την επικείμενη επιδημία της γρίπης των χοίρων. Έμεινα ενεός από το φόβο που με τόση ευκολία τα ΜΜΕ προσπάθησαν να ενσπείρουν για την επικείμενη πανδημία. Έχοντας την πολυτέλεια της εξ αποστάσεως αντιμετώπισης μιας ακατάσχετης φρενίτιδας δημιουργίας πανικού θα ήθελα να μοιραστώ μερικές πληροφορίες που όλοι οι συμπολίτες μου πρέπει να πληροφορηθούν και να θέσουν τους οποιουσδήποτε υπεύθυνους, έναντι των πραγματικών τους ευθυνών.
Από τον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφορήθηκα ότι η παραλαβή των εμβολίων για την γρίπη των χοίρων θα γίνει μέχρις τις 15/9 , με απώτερο σκοπό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των Ελλήνων και των αλλοδαπών στην Ελλάδα για την επικείμενη πανδημία της γρίπης.
Έχοντας την πολυτέλεια περισσότερου ελεύθερου χρόνου στο εξωτερικό θα ήθελα να μοιραστώ τις ανησυχίες μου και τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν εδώ και αρκετό καιρό στον ηλεκτρονικό Τύπο και συνεχίζουν να δημοσιεύονται.
1. Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί. Μέσα στην υποτιθέμενη επερχόμενη πανδημία δόθηκε από τον Π.Ο.Υ. η δυνατότητα παρασκευής του εμβολίου χωρίς δοκιμές.
2. Το εμβόλιο περιέχει για πρώτη φορά adjuvant (ανοσοενισχυτικό). Το ανοσοενισχυτικό που χρησιμοποιείται είναι το squalene (σκουαλένιο). Μη εγκεκριμένο ακόμα στην Αμερική. Είχε χρησιμοποιηθεί στα εμβόλια κατά του άνθρακα στον πόλεμο του Κόλπου με τεράστιες παρενέργειες. Το χρησιμοποιούν για να κατεβάσουν το κόστος του αντιγόνου που περιέχει το εμβόλιο.
3. Προσπάθεια σύνδεσης της επικείμενης «Πανδημίας» με την Ισπανική γρίπη.
4. Για να προλάβουν τη ζήτηση που δημιουργήσανε η παρασκευή του εμβολίου δόθηκε σε όλες τις φαρμακευτικές εταιρίες.
Σαν λογικός άνθρωπος και χημικός μηχανικός θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους επιστήμονες ιατρούς, έχοντας ορκιστεί στον Ιπποκράτη, πώς θα χορηγήσουν και θα αναλάβουν την ευθύνη σε εναίσιμο προϊόν που δεν έχει ελεγχθεί;
Θα ήταν ενδιαφέρουσα η θέση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης μας.
Ποιος πολιτικός δικαιούται στο όνομα ποίου πράγματος να χορηγήσει προϊόν υποχρεωτικά σε πολίτη του χωρίς έλεγχο; Θα ήταν ενδιαφέρουσα η θέση του Δικηγορικού Συλλόγου, όπως και όλων των πολιτικών κομμάτων μιας και η υγεία δεν έχει χρώμα.
Ποιος διευθυντής σχολείου θα επιτρέψει να εμβολιαστούν τα παιδιά μας με ένα προϊόν που δεν έχει ελεγχθεί;
Ποιος δικαιούται να μας κάνει πειραματόζωα και έναντι ποιας πραγματικής απειλής;
Από τα στοιχεία μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα έχουν καταγραφεί 700 μα κανένα θανατηφόρο κρούσμα. Δηλαδή τίποτα από αυτά που περίμεναν δεν έχει γίνει. Απλά όλοι περιμένουν ότι θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο και ότι θα έχει το αποτέλεσμα της Ισπανικής γρίπης. Εδώ αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια. Στην Ελλάδα την περίοδο της Ισπανικής γρίπης δεν υπήρξε κανένα κρούσμα. Ο λόγος; Πολύ απλός: Η Ελλάδα και μερικές άλλες χώρες είχε αρνηθεί να εμβολιάσει τον πληθυσμό της. Σε όσες χώρες αρνήθηκαν να εμβολιαστούν η Ισπανική γρίπη δεν εμφανίστηκε. Για όσους ψάξουν καλύτερα η Ισπανική γρίπη (που δεν ήταν Ισπανική μιας και πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική) είχε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση πέρασε σχεδόν ανώδυνα αλλά η δεύτερη φάση σκότωσε πάνω από 20.000.000 σε όλο τον κόσμο και μάλιστα τους πιο νέους σε ηλικία , αυτούς που είχαν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Ποια είναι η σύμπτωση με σήμερα; Και τότε είχε υπάρξει ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός πριν τη δεύτερη φάση. Και επειδή όλοι αρέσκονται στους συντελεστές συσχέτισης μεταξύ αιτίου κ αποτελέσματος πως θα εξηγούσαν, ότι όταν εμβολιάζεσαι έχεις θανατηφόρα κρούσματα και όταν δεν εμβολιάζεσαι (όπως η Ελλάδα το 1918) δεν έχεις;
Στην Αυστραλία που η χειμερινή περίοδος έχει αρχίσει, ο υπουργός Υγείας καθησυχάζει τους γονείς λέγοντας ότι η γρίπη των χοίρων δεν είναι τόσο επικίνδυνη από ότι μια κανονική εποχική γρίπη.
Τα εμβόλια της γρίπης των χοίρων όταν εφαρμόστηκαν το 1976 προκάλεσαν παράλυση σε παρά πολλές περιπτώσεις (σύνδρομο Guillain Barre Syndrome – GBS). Ο οργανισμός προστασίας για την υγεία στην Αμερική έστειλε γράμμα σε 600 νευρολόγους στις 29 Ιουλίου προειδοποιώντας τους για το σύνδρομο.
Ούτε τότε ούτε και τώρα είχαν ιδέα τι παρενέργειες θα προκαλούσε ή θα προκαλέσει το εμβόλιο.
Οι γιατροί γνωρίζουν ότι ακόμα και τα συνηθισμένα εμβόλια έχουν παρενέργειες όπως αυτισμό.
Αν το συγκεκριμένο προκαλέσει και κανένα θάνατο τι θα γίνει; Στην Αμερική πάντως βρήκαν με νόμο τη λύση. Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ευθύνονται για την αξιοπιστία του παραγόμενου εμβολίου και αυτοί που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο θα εμπίπτουν στο νόμο περί τρομοκρατίας.
Ενδιαφέρον νόμος. Θα χαροποιούσε κάθε παραγωγό να παράγει προϊόντα χωρίς έλεγχο, με απόλυτη προστασία έναντι ποινικής ή αστικής ευθύνης και να πληρώνεται με το κομμάτι. Τα εμβόλια πληρώνονται με το κομμάτι και όχι βάσει της ασφάλειάς τους.
Απλά θα τεσταριστούν πάνω μας. Αν αυτό βέβαια προκαλέσει μια πανδημία θανάτων ή παραλύσεων απλά θα έχουν εκπληρωθεί και επιβεβαιωθεί όλοι για τις προβλέψεις τους. Και φυσικά θα χρησιμοποιήσουν το μάρκετινγκ σλόγκαν της ΒΙG FARMA «Τουλάχιστον σώσαμε τους υπόλοιπους» εννοώντας αυτούς που δεν θα κάνουν το εμβόλιο.
Το πιο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία που κάθε σκεφτόμενο άνθρωπο θα τον έβαζε τουλάχιστον σε υποψίες για την όλη ιστορία της γρίπης των χοίρων (πριν δύο χρόνια ήταν των πτηνών) είναι ότι το εμβόλιο πατενταρίστηκε πριν την εμφάνιση της νόσου.
Η ΒΑΧΤΕΚ κατέθεσε στις 28/8/2008 πατέντα για το εμβόλιο με αριθμό έγκρισης US 2009/0060950 ΑΙ.
Τώρα βέβαια αν ρωτούσες έναν οποιοδήποτε Λαρισαίο αν θα τον ενδιέφερε να αγοράσει ένα προϊόν που δεν θα είχε τεσταριστεί, οι παρενέργειες του μπορεί να του προκαλούσανε μέχρι και θάνατο και να το προπληρώσει και από επάνω το λιγότερο που θα εισέπραττες θα ήταν ένα άει κιιι…Το περισσότερο βέβαια είναι ότι και το πληρώσαμε ήδη και δεν έχει τεσταριστεί και μπορεί να προκαλέσει όλα αυτά που φοβόμαστε και θα μας το κάνουν και με το ζόρι.
Τουλάχιστον εγώ από μακριά μπορώ να το φωνάξω για όλους τους συμπολίτες μου, βρε άει κιιιιι...
Από τη Νιγηρία,
ο εν Χριστώ αδελφός σας
Χρυσόστομος Μπλάνας
Χημικός Μηχανικός

Κι ἐγώ ὡς μή εἰδικός, ἀλλά ὡς σκεπτόμενος ἔχω τά ἑξῆς ἐρώτημα.
1. Ἀφοῦ οἱ γιατροί δέν συμφωνοῦν. Ποιός τό προωθεῖ;
2. Ἀφοῦ δέν ξέρουμε ἀκόμη ἐνέργειες καί παρενέργειες. Γιατί τό κάνουμε;
3. Ἀφοῦ ἀκόμη δέν ξέρουμε τί περιέχει αὐτό τό ἐμβόλιο; Γιατί βιαζόμαστε
4. Ἀφοῦ προσβάλλει μόνο τούς γερούς ὀργανισμούς. Γιατί αὐτή ἡ πρωτοφανείς συμπεριφορά τῆς Γρίπης;
5. Ἀφοῦ θά ὀνομάζεται τρομοκράτης ὅποιος δέν πειθαρχεῖ. Γιατί νά μή προβληματισθῶ;

Ἡ ἀπάντηση εἶναι μία καί μᾶς τήν προσφέρουν τά Μ.Μ.Ε. «Γιατί ἔτσι τό θέλουν οἱ γνωστοί, ἄγνωστοι τρομοκράτες».

Δείτε περισσότερα... από Θέματα Συζήτησης

Web developement & design: QV-WEB