Πρωτοβουλία Νέων
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

21/2/2013 ¨ΚΙΒΩΤΟΣ¨

 

ΝΕΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ  

¨ΚΙΒΩΤΟΣ¨

 

Μεγάλη χαρά και συγκίνηση ένοιωσαν οι πολυπληθείς νέοι της ενορίας μας, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, το απόγευμα, όταν μετά από πολλούς κόπους και προσπάθεια πολλών μηνών, εγκαινιάστηκε το νέο καλαίσθητο Αρχονταρίκι, με το όνομα ¨ΚΙΒΩΤΟΣ¨ για να θυμίζει την παλαιά Κιβωτό, στην οποία όποιος εισέρχεται σώζεται. 

 

Ενθουσιασμένος ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής αυτού του έργου, συνεχάρη τον δραστήριο Προϊστάμενο της ενορίας και πρωτεργάτη του έργου αυτού, Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Κοντογιάννη και τους νέους της ενορίας για το νέο τους αυτό έργο, το  οποίο θα κοσμεί την ενορία και θα φιλοξενεί πολλές πνευματικές εκδηλώσεις για την ωφέλεια των πιστών. 

 

Μετά την ακολουθία του αγιασμού, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μαζί με τους πατέρες του Ιερού Ναού, π. Νικηφόρο και π. Βασίλειο, τους ευλαβεστάτους δωρητές, που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ανοικοδόμηση και τον εξωραϊσμό του πνευματικού αυτού κέντρου καθώς και όλα τα παιδιά της ενορίας προέβησαν στην αποκάλυψη της βυζαντινής αγιογραφίας της φιλοξενίας του Αβραάμ και μιας θαυμάσιας παραστάσεως από ανθισμένους κήπους, τους οποίους φιλοτέχνησαν οι νέοι βλαστοί της ενορίας. 

 

Την χαρά των εγκαινίων της ¨ΚΙΒΩΤΟΥ¨ συμπλήρωσε κατά την ώρα του κεράσματος η θαυμάσια χορωδία των παιδιών που τραγούδησε ωραιότατα παραδοσιακά ψαλμοτράγουδα και στο τέλος ο Μητροπολίτης παρότρυνε τα αγόρια και τα κορίτσια της ενορίας να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο της χορωδίας και της καλλιέργειας τόσο των φωνών τους, όσο και των ταλάντων με τα οποία τους επροίκισε ο Θεός!

Τόσο η ακολουθία του αγιασμού και των εγκαινίων, όσο και η πνευματική σύναξη που ακολούθησε μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου, από την ιστοσελίδα μας. 

Πατώντας πάνω στην εικόνα δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Δείτε περισσότερα... από Νέα

Web developement & design: QV-WEB