Πρωτοβουλία Νέων
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης
Βρίσκεστε στη σελίδα: Νέα
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

24/11/2012 ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ 

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη την προσέλευση του πιστού λαού του Θεού, τελέσθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα, η Ακολουθία του Αγιασμού και των ιερών θυρανοιξίων του νέου Παρεκκλησίου της πόλεώς μας, που τιμάται στον μεγάλο Ιεράρχη, τον πονεμένο λευΐτη και άγιο του προηγουμένου αιώνα μας, αλλά και των ημερών μας, θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Καραγάτση και Ερετρείας, πλησίον του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, της παλαιάς εθνικής οδού, στον οποίο και ανήκει. 

Προηγήθηκε δε συγκινητικότατη και μεγαλοπρεπέστατη ιερά λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Νεκταρίου και μικρού τμήματος του χαριτοβρύτου Λειψάνου Του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εως το ιερό νεοανεγερθέν θαυμάσιο παρεκκλήσιο.
Η όλη τελετή έγινε σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου
. Ακολούθησε ο πρώτος πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου, με την ευκαιρία της εορτίου μνήμης του στον οποίο εψάλλησαν και προσόμοια του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου, του ομολογητού, στον οποίο θα είναι αφιερωμένο το δεύτερο κλίτος του Ιερού Ναού. Την επομένη το πρωί τελέστηκε η πρώτη θεία λειτουργία με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, που τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο.


Πατώντας πάνω στην εικόνα δείτε κι αλλες φωτογραφίες από τα θυρανοίξια και τη θ. λειτουργία.

Δείτε περισσότερα... από Νέα

Web developement & design: QV-WEB